dimecres, d’abril 29, 2009

Azkena 2009

Bones!!

Tard o d'hora havia d'arribar la primera entrada i he pensat que parlar una mica sobre el cartell de l'Azkena Rock Festival d'enguany era una bona excusa per començar.

Després de la dolorosa absència de l'any passat (independentment del cartell, Vitòria és sempre una ciutat agradable per visitar) aquest any torno a l'Azkena amb ganes renovades. I es que el cartell que han confeccionat és molt complet. Anem per dies:

DIJOUS 14

Estarà bé veure a The Breeders encara que només sigi per escoltar el seu clàssic "Cannonball" en directe després de més de 15 anys ballant-lo per pubs i discoteques.
La Juliette Lewis és una de les que repeteix, cosa normal després de 5 o 6 anys de festival. Reconec que si no fos pel seu passat com a actriu (i el seu sex appeal ;)) m'interessaria encara menys del que ja ho fa.
Hardcore Superstar, en canvi, sí és una banda que tinc ganes de veure en directe. Després del seu primer disc seguint l'estel·la dels grups de rock escandinaus de l'època els hi vaig perdre la pista una bona temporada fins al 2005, any que van treure el seu disc homònim en el que van deixar de ser una banda de punk rock per passar-se al hard rock escola L.A.

DIVENDRES 15

La cosa es complica. El llistat de bandes interessants s'allarga prou.
A Howlin Rain els vaig veure fa cosa de mig any a Sidecar i vaig al·lucinar. Tinc ganes de repetir.
Un amic meu em va dir que si els Beatles seguissin en actiu avui en dia editarien "Fate", el disc debut de Dr. Dog, sens dubte un dels millors de l'any passat. A veure què tal ho fan en directe.
És James Brown? És Sam Cooke? No!!!! És Eli "Papaerboy" Reed!!!! Déu n'hi do com li fot el paio. Diversió assegurada!
També em fa gràcia veure a Soul Asylum. "Grave Dancers Union" (1992) i "Let your Dim Light Shine" (1995) són discs que he escoltat i disfrutat unes quantes vegades. Confesso que espero amb ganes el moment de "Runaway Train", una cançó de 10.
I què puc dir dels Black Crowes? Doncs que encara que per veure'ls m'haguès d'empassar abans a 200 DJ's techno punks aniria igualment al festival. Són una de les bandes de la meva vida i els he vist massa poques vegades, la primera aquell llunyà i mític Festimad del 99.

DISSABTE 16

Un altre dia "dur".
Reconec que "Rubber Factory" (2004) dels Black Keys no em va enganxar (l'he de recuperar). "Attack & Release" (2008) en canvi, em va agradar a la primera, gran disc!! El barbut Dan Auerbach ha tret aquest any el seu debut en solitari, "Kep it Hid", i serà una bona ocasió per escoltar en directe les cançons d'aquest disc que també m'ha deixat molt bona impressió.
Jonny Kaplan és un altre que repeteix després de la seva exitosa actuació l'any... 2005? 2006? Country rock senzill però efectiu.
A Woven Hand també els espero amb ganes tot i que és una banda que en un espai tan ampli com un festival pot perdre força i poder. Ja veurem.
Fa 2 o 3 anys que no veig a Soundtrack Of Our Lives i ja toca repetir, sobretot després de l'excelent "Communion" (2008).
Fun Lovin' Criminals!! Sorpresa agradable, la veritat. També repeteixen però jo no em queixaré pas. Tot un plaer poder gaudir de la classe de Huey i el bon rotllo que desprenen els de Nova york en directe.
I per acabar... Alice Cooper!!! Una altre compte pendent que saldaré!


M'he deixat alguns grups per comentar però amb aquests ja n'hi ha prou. Com he dit al principi, em sembla un gran cartell composat, això sí, per grans bandes "petites". Woven Hand, Dan Auerbach, Howlin Rain, Dr Dog... no tenen avui en dia cap renom fora del petit cercle en què es mouen. A mi ja m'està bé.

Per a més informació:
http://www.azkenarockfestival.com/arf/