dissabte, de febrer 20, 2010

Nailbomb - Point Blank (1994)

Feia dies que tenia ganes de recuperar aquest disc, no em pregunteu el per què. El cas és que aquest matí he hagut d'assistir a un compromís de feina i he pensat que quina millor manera d'amenitzar el viatge en cotxe que amb aquest bonic disc. La putada ha arribat quan l'atrotinat reproductor del cotxe s'ha empassat el CD i s'ha quedat tan ample, és a dir, ha continuat reproduint la ràdio com si res hagués passat. Li he fotut un parell de cops en punts estratègics i l'he maleït unes quantes vegades sense sort així que m'he hagut de resignar. La sorpresa ha estat meva quan a l'hora de tornar pujo al cotxe, introdueixo la clau al contacte, la giro, posant en marxa el motor, i sense adonar-me'n comença a sonar Wasting Away!!

 Brillant col·lecció de cançons d'amor i de pau

En el punt àlgid de la carrera de Sepultura, amb Chaos A.D. (1993) recent nascut, Max Cavalera feia parella amb Alex Newport de Fudge Tunnel i en una orgia on la pau i l'amor no hi eren convidats engendraven un nadó que ja naixia enrabiat, ple de negativitat i carregat d'odi contra tots i contra tothom, que en comptes de plorar escopia insults a la cara d'una societat que 16 anys després no podem dir pas que hagi millorat. Un atac frontal que gira sobre els mateixos conceptes que ja tenien obsessionat al Cavalera de Sepultura, la religió, la televisió, la manipulació de les masses, la integritat personal... a base de riffs contundents, ritmes piconadors, frases curtes però contundents i samplers amb tints industrials. Tota una declaració de principis. Point Blank deu tenir a més el rècord de ser el disc on la paraula shit (merda) és més present en el títol de les cançons, fins a un total de tres vegades l'hi trobem. A 24 Hour Bullshit es caguen en la televisió (no hope now for a TV junk). Shit Piñata és un breu interludi amb inquietants talls de veu de fons. Finalment, World Of Shit és una particular i desoladora visió del món:
 
Peace brother, fuck you bastard
I don't need your false friendship
Freedom is a bunch of shit
This is world of shit

 
Efectivament, la paraula que millor rima amb shit és shit.

5 comentaris:

  1. Molta mala llet a dins d'aquest compacte!!Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Déu n'hi do!! De tant en tant va bé una mica de canya per desengrassar les orelles.

    Salut!!

    ResponElimina
  3. Veig que has agafat el camí del soroll! Ara només et falta fer una segona part parlant del directe de Nailbomb, on hi ha una bona pila de convidats! Entre ells el bateria de Dead Kennedys o el baixista de Neurosis! Per no dir l'Evan Seinfeld de Biohazard, els quals amb l'State of the World Adress van donar bastanta canya als nostres walkmans i cotxes!

    ResponElimina
  4. Hey, quin gran disc, el vaig escoltar mil vegades, deixant fluir la mala llet gracies a la rabia d'aquest grup!!!!

    ResponElimina
  5. Domènec: La veritat és que no tinc el directe, hauré de mirar de solucionar-ho, només pel títol ja val la pena: Proud To Commit Comercial Suicide!! Yeah!

    Marçal: Hi ha dies que s'agraeix poder escoltar quelcom tan furiós.

    ResponElimina