dimecres, de març 17, 2010

LOST - 6a Temporada: Més perduts que mai

En primer lloc m'agradaria agrair des d'aquí la feina que fan els companys de LOST/PERDUTS subtitulant la sèrie puntualment en català en tut just un grapat d'hores. Gràcies a ells, cada dimecres és la nit de Lost.  Fets els preàmbuls pertinents aniré al gra i seré sincer: havent vist els set primers episodis de la sisena temporada afirmo que no m'està agradant. Ja no em va agradar massa la cinquena però tenia l'esperança que la sisena remontaria el vol de nou i lamento que no sigui així. Aquest és un pensament que em ve al cap quan acaba l'episodi de la setmana i no em sorgeix cap mena de curiositat per saber què passarà la setmana següent. De fet, ha arribat un punt que se me'n refot què els hi passi a tothom, a la illa i al fum dels trons. Potser el que suceeix és que passen tantes coses que no hi ha temps per assimilar-les però això no ho sabré fins que no acabi la temporada o fins d'aquí a uns any.

 Quina por em fa el final...


En la meva opinió hi havia dos aspectes que feien gran Lost: la caracterització dels personatges i les relacions entre ells i el misteri que envoltava l'illa. Ara mateix poc queda de tot plegat. No dubto que l'illa amaga encara uns quants misteris que poc a poc ens aniran desvetllant però l'embolic en el què els guionistes estan posats és tal que difícilment ens podran tornar a sorprendre. Pel que fa als personatges, el triangle que aguantava tres quartes parts del pes de la sèrie, Jack-Kate-Sawyer, està desfet. En Jack ha perdut el carisma i sembla un pollastre  decapitat corrent sense rumb, la Kate s'ha convertit en una cagadubtes insuportable i en Sawyer tot i que encara conserva aquell punt de rebel impredectible ha perdut part de la seva força. Dels demés tampoc en queda gran cosa.


Evidentement continuarem mirant religiosament l'episodi setmanal cada dimecres (bé, avui no que juga el Barça)  així com també continuarem fent hipòtesis, travesses i conjectures sobre com acabarà tot plegat però no puc deixar de lamentar que s'hagi perdut una màgia que es va mantenir en bona part durant quatre temporades i mitja, que no és poc.

5 comentaris:

  1. Jo vaig deixar de seguir la serie després de la quarta temporada. Tot l'encant i el misteri de les primeres temporades es va enfonsar en un "batiburrillo" sense sentit....Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Jo ara mateix estic acabant la 5ena temporada, i no m'està agradant gens. Realment ha baixat molt aquesta sèrie. Tenia esperançes de que pujes el vol a la darrera, però per lo que dius....

    Igualment, la miraré, només per la curiositat de com acaba això!

    ResponElimina
  3. Manel, ja veus que els nostres pensaments van en la mateixa direcció.

    Djxesc, a meitat de la cinquena tot va costa avall. Com tu, la miraré fins que acabi, per descomptat! Ni que sigui per poder-ne parlar!

    Gràcies pels vostres cometaris!

    ResponElimina
  4. Lost ha estat víctima de la seva propia audiencia. Quan les series no tenen un camí marcat de principi a fi, i s'allarguen en base a la seva popularitat corren el risc de fer-se mal bé com sembla que esta passant.

    ResponElimina