dimarts, d’agost 31, 2010

300 songs, el blog de David Lowery

300 songs: A song by song history of Cracker and Camper Van Beethoven. Aquest és el nom del blog de David Lowery, cantant, compositor i co-líder de Cracker, el grup pel qual jo el vaig conéixer. Anteriorment a Craker en Lowery havia format part de Camper Van Bethoven (CVB a partir d'ara), grup de so curiós que ells mateixos denominaven "folk absurd surrealista" i si els heu escoltat mai trobareu que és una descripció menys esbojarrada del que pot semblar a primera vista. Amb els dos grups actualment en actiu (CVB es van reactivar a finals de segle passat) en David Lowery s'ha llençat a escriure un blog on a través de les cançons dels dos grups té pensat escriure'n la història amb la intenció final de fer-ne un llibre. De moment porta 40 entrades (en resten 260), cadascuna dedicada a una cançó i cadascuna amb una història interessant darrera amb la particularitat d'incloure al final de cada entrada la lletra de la cançó amb els acords de guitarra anotats allà on toca per a que fins i tot un guitarrista patata com jo les pugui interpretar fàcilment. A més, ell mateix respon el nombrós nombre de comentaris que sorgeixen al voltant de cada entrada. M'ha sobtat, això sí, el link que hi ha per a fer donatius a través de Paypal per a, tal com diu ell, help me write more (?). Li hauré de preguntar si li funciona, a veure si m'animo a provar-ho...

Jo ja el tinc enllaçat a l'apartat d'Altres blogs que has de llegir i per poc que sigueu fans de Cracker o de Camper Van Beethoven us en recomano la seva lectura, hi ha anècdotes curioses a dojo i a més de tant en tant penja algun vídeo interessant com el que acompanya l'entrada 39, dedicada a Around The World.



Els paios que estan a la banyera-piscina són els meus nous ídols!

5 comentaris:

  1. Ostres, i tant que hem pasaré per allà..CRACKER son una banda que m'encanta. Respecte als donatius pot ser que David no vagi gaire bé de cash... Una abraçada

    ResponElimina
  2. Manel, al blog el mateix Lowery va desgranant aspectes de la seva relació amb la indústria musical i ja es veu que milionaris no els ha fet la música precisament, no. És molt interessant, de veritat.

    ResponElimina
  3. Bona recomanació!!!Ara mateix m´hi poso!!!Salutacions eh!!!

    ResponElimina
  4. Uohh! m'encanta aquesta nova troballa. Realment, quan més disfrutes d'una cançó és quan descobreixes la història que hi amaga darrera. Jo tambè l'enllaçaré!

    Salut!

    ResponElimina
  5. Marinero i djxesc, m'alegra que trobeu interessant el blog d'en Lowery. Realment paga la pena.

    Salut!!!

    ResponElimina