dimecres, de desembre 01, 2010

Monster Magnet - 30/11/2010 - Razzmatazz 2, Barcelona

No era ahir la primera vegada que veia a Monster Magnet a la sala Razz 2 de Barcelona, fa uns quants anys ja els hi vaig veure. En aquella ocasió presentaven Monolithic Baby (2004) així que devia córrer l'any 2004 o 2005. Aquell concert va ser bestial. Una primera mitja hora o trenta-cinc minuts de rock directe i contundent i després una llarga jam basada en Spine Of God d'uns quaranta minuts. Algú va encertar a escriure sobre aquella nit (Víctor, vas ser tu?) que Monster Magnet havien demostrat durant la primer mitja hora ser la millor banda del planeta per passar després a demostrar que eren també la més penjada. Quan ho vaig llegir no vaig poder estar-hi més d'acord. Ara bé, a diferència de molta gent que es va sentir estafada per aquella segona meitat de concert jo vaig sortir en un núvol. Per mi Monster Magnet sempre ha estat quelcom més que una banda de rock contundent. L'element espacial i còsmic és part essencial en el concepte Monster Magnet i aquella llarga jam va ser un espectacular deliri còsmic conduit amb mestratge per un Dave Wyndorf estel·lar, una veritable bèstia escènica. 

Espectacular imatge de Wyndorf en escena. Toronto 1998

A causa de seriosos problemes de salut Dave Wyndorf ja fa un parell d'anys que no llueix una imatge tan impactant. El més important, però, no és la figura o la forma física sinó haver sortit viu d'una situació tan delicada encara que en directe ja no pugui ser aquella bèstia indomable que fou. Dit això, per mi sempre serà un plaer anar a veure a un paio que ha composat tantes i tan bones cançons que tans moments de plaer m'han proporcionat. El concert va ser bastant semblant al de fa un parell d'anys a l'Apolo amb la diferència que aquella nit no van tocar cap tema del disc que presentaven, Four-Way Diablo (2008), i ahir sí van colar quatre temes del nou i recomanable Mastermind (2010). La banda continua sonant molt poderosa (tot i que la recent marxa d'Ed Mundell després de 18 anys de solos espacials és una notícia molt trista) i Wyndorf ho continua donant tot en escena, encara que el tot d'ara no sigui el mateix que el tot de fa uns anys.

Keep on space rockin'!

4 comentaris:

  1. Me alegro que disfrutaras del concierto aunque no estén en la forma de antaño.

    Gracias por tus palabras.

    ResponElimina
  2. Buenas!! De nada tío, se hace lo que buenamente se puede. Los Mahnet han vivido días más gloriosos, de eso no hay duda, pero aguantan bien el tipo.

    Saludos!

    ResponElimina
  3. Encara toquen?? Els recordo de la època en que varen telonejar a Hole i Marilyn MAnsons a finals dels 80's quan jo era superfan d'aquests grups

    ResponElimina
  4. Collons glamboy, com has canviat. Encara que ben mirat, de Marilyn Manson a Lady Gaga avui en dia tampoc hi ha tanta diferència...
    Per cert, finals dels 80? serà finals dels 90, no?

    Salut!!

    ResponElimina