dimarts, d’octubre 25, 2011

Mastodon - The Hunter (2011)

Doncs ja és aquí el nou disc de Mastodon, The Hunter. He estat rellegint ara el què havia escrit sobre la banda en el passat en aquest mateix bloc. La primera vegada que vaig parlar d'ells era per destacar Crack The Skye com un dels millors discs de metall de l'any 2009 i la segona per expressar els bons presagis que tenia respecte The Hunter arrel del que havia tingut oportunitat d'escoltar. Les sensacions que tenia en aquella primera entrada amb Crack The Skye les torno a tenir ara amb The Hunter però multiplicades per deu o per vint: el fet de no obtenir el que esperava o millor dit, desitjava, però tot i així no estar descontent amb el resultat final sense poder-me desempallegar de la incertesa de saber si aquest serà el darrer disc que m'agrada del grup. Per entendre millor al que faig referència recomano llegir l'entrevista que Frank Bragham fa a Brann Dailor i Bill Kelliher en el número d'octubre de Popular 1. En ella els dos membres de Mastodon demostren plena consciència del pas que han fet amb The Hunter, un gir cap a cançons més fàcilment assimilables, més curtes i menys rebuscades, amb melodies més concises i ho argumenten emparant-se en la necessitat personal, que no comercial. A mi el disc m'agrada, és fàcil encara reconèixer el segell de la banda en la majoria de cançons (genials Dry Bone Valley, Black Tongue o Spectrelight), ara bé, no vull enganyar a ningú, a dia d'avui prefereixo Remission (2003), Leviathan (2004) o Blood Mountain (2006) a The Hunter.

Els vídeos que he penjat a continuació mostren l'evolució de la banda a través dels seus 5 discs d'estudi:

Una de les cançons més celebrades de Remission, el seu primer disc: March Of The Fire Ants



Si no t'agrada Blood and Thunder tu i jo tindrem un problema...


Capillarian Crest, primer single de Blood Mountain. A partir del minut 3:30 la cosa es posa demencial



Mastodon interpreten una versió reduida d'Oblivion al programa d'en Letterman



El primer single de The Hunter, Curl Of The Burl


Avui he comprat l'entrada per veure'ls el proper 24 de gener a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona. Estic segur que oferiran un gran concert, són molt bons músics, excel·lents. Ja fa molts anys que no els veig, vaig tenir la sort de viure dos concerts seus durant la gira de Leviathan i em van fer esclatar el cap amb dues actuacions absolutament bestials i magistrals, una a la sala Mephisto de Barcelona i l'altra a l'infern del Festimad. En tornarem a parlar...

5 comentaris:

  1. Pues a mí m'ha agradat. Només li he pogut donar tres o quatre escoltades pero...Si!! Crec que anire al Razz a veure el concert...

    ResponElimina
  2. He llegit l'entrevista del Popu. És cert que s'aprecia un clar canvi en el seu so, molt més accecible, però aquesta cançó que has posat ací no sona gens mal, és accecible, si, però no sona com si s'agueren venut, sonen més hard-rock, sencillament. Escoltaré el disc.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Manel, Juanvi, pels vostres comentaris sembleu haver entés que no m'ha agradat el disc i no és el cas. L'únic que dic és que m'agradava més l'anterior encarnació de Mastodon. Tot i així entenc i respecto l'evolució del grup i guadeixo amb l'àlbum... només em poso nostàlgic quan reescolto Remission o Leviathan, res més.

    Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina
  4. Molt gran aquest The Hunter!
    Just el que esperava d´ells,melodia i força,tecnica i feeling...els tíos l´han clavat,es l´unic disc de metall que he escoltat tres vegades seguides!!
    Bona idea has tingut al mostrar l´evolució de la banda a trevés de videos,jo no els he vist mai en directe...a veure si m´escapo a Razz al gener!

    ResponElimina
  5. Mariner!!! Jo esperava més mala llet, però no puc negar que és un gran disc.

    Salut!!!!!

    ResponElimina