dilluns, de febrer 27, 2012

De Vermis Mysteriis: Nou disc de High On Fire

High On Fire editen nou disc, el sisè de la seva carrera, el proper 3 d'abril i portarà per nom De Vermis Mysteriis. Després de la falsa decepció que vaig tenir amb Snakes For The Divine (2010) (detalls aquí) tinc moltes ganes d'escoltar què han fet Matt Pike, Des Kensel i Jeff Matz en aquest nou treball. Seran deu cançons en total i al llarg de quaranta-cinc minuts podrem escoltar el repertori habitual de riffs infernals, mala llet, canvis de ritme, contundència, doble bombo, solos accelerats... música no apta per pusil·lànimes, directa a la jugular. A la nota de premsa emesa pel management del grup podreu trobar molta més informació sobre el disc, com l'origen del títol i altres curiositats. Jo, per exemple, m'he quedat acollonit al assabentar-me que l'any passat la banda va sobreviure a dues catàstrofes naturals en 16 dies: el terratrèmol de Nova Zelanda el 22 de febrer i el terratrèmol i posterior tsunami l'11 de març a Tokio. Ja ho veieu, High On Fire arrassen per allà on passen.



El so de la banda ha experimentat una clara evolució des d'aquell primerenc The Art Of Self-Defense (2000) més proper a Sleep, anterior banda de Matt Pike, que del disc que els donaria a conéixer a nivell més massiu (massiu dins els cercles corresponents, és clar, no massiu de reventar el Palau Sant Jordi) i que definira el punt a partir del qual créixer i expandir-se, Surrounded By Thieves (2002), la pedra sobre la qual Matt Pike ha edificat la seva pròpia església. Els següents treballs de la banda aniran evolucionant el so aconseguit incorporant diferents elements però sense perdre mai els senyals identitaris de la banda, cosa que els seus seguidors sempre agrairem. Està bé que hi hagi bandes amb ganes de reinventar la Coca-Cola amb cada nou disc (encara que moltes fracassin estrepitosament en l'intent) però també n'hi ha d'haver altres en les que poder confiar cegament, sabent que obtindràs just el que desitjes i esperes d'elles.



El primer pla de les dents de Matt Pike no el veureu mai a 40 Latino... sortosament

3 comentaris:

  1. Qué ganas tengo de tenerlo atronando en casa a todo volumen! Hice un preorder a amazon este fin de semana pero hasta mediados de abril no llegará. Me encanta la portada, no sé si será de Arik Roper como las anteriores.

    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas ganas!! Matt Pike se ha ganado a pulso la confianza depositada en él.

      Saludos!

      Elimina
  2. Simu, menudo disco se han traido del infierno eatos tíos!!! Acojonante!!!

    Saludos

    ResponElimina