dissabte, de febrer 11, 2012

Ginger: The Triple Album Project

Sóc molt fan dels Wildhearts, una de les bandes que millor ha sabut combinar melodia i potència, riffs infernals i tornades celestials. El seu primer disc Earth vs. The Wildhearts (1993) va causar cert impacte, cosa lògica tractant-se d'un dels millors discs d'una dècada farcida d'obres llegendàries. Era una banda destinada a menjar-se el món i com a tantes altres el món va acabar per menjar-se'ls a ells. La seva popularitat va anar decreixent amb el pas dels anys fins a convertir-se en una banda de culte seguida però per una minoria de fans fidels fins a la mort.



Earth vs. The Wildhearts és un dels discs que més he escoltat a la meva vida... i encara no me'n canso


Arribem així al 2011, amb un Ginger (cantant i cervell del grup) que acaba d'abandonar la nova superbanda de Michael Monroe (a la que es va unir aprofitant un parèntesi dels Wildhearts i amb els que va editar un dels millors discs de l'any passat), cansat d'una indústria moribunda, enquistada i resultadista que no li ha tornat ni una miserable part del que li ha donat ell. Sens dubte si algú havia de formar part de Pledge Music era ell. Pledge Music és una nova discogràfica que res té a veure amb el típic segell discogràfic pre-megaupload. És una de les noves opcions que un músic, entenent per músic aquella persona que crea i/o interpreta música amb el suficient talent com per viure'n, té al seu abast per guanyar-se la vida sense haver d'enriquir o pidolar almoina a quatre gilipolles encorbatats que senten el mateix amor i respecte per la música que jo pel Sálvame Deluxe. La idea consisteix en el següent: jo com a músic em dono d'alta a Pledge Music i fixo una quantitat de diners que estimo serà necessària per enregistrar el meu nou disc. Jo, com a fan dono una quantitat de diners per a que el músic pugui enregistrar el seu nou disc. Tan senzill com això. Evidentment la persona que aporta diners rebrà el disc a casa seva un cop acabat però no només això, hi ha quelcom més de recompensa. En el cas d'en Ginger i el seu Triple Album Project es tracta de que el pledger (persona que contribueix a la causa) a més de ser capaç de seguir el procés de gravació a través d'una multitud de vídeos rebrà un triple disc (en el format que esculli i que variarà en funció dels diners aportats) que no sortirà a la venda, serà exclusiu pel pledger. El disc que sortirà al mercat serà una selecció de les 12 o 13 millors cançons que seran escollides pels mateixos pledgers. Si no s'arriba a la quantitat establerta pel músic els diners no arriben a sortir de la butxaca del pledger i el projecte queda anulat. Quan s'assoleix la quantitat desitjada, es cobren els diners al pledger i comença el procés de gravació. Pledge Music es queda el 15 % del que es recapta. A més, un tant per cent del total es dóna a diferents organitzacions benèfiques. Ginger compta ja amb 4976 pledgers, entre els quals em trobo, és clar, que han aportat ja ni més ni menys el 513 % del que ell havia fixat, suposant un dels tant per cent més alts (sinó el que més) assolit mai a la història de Pledge Music. M'enteneu ara quan us parlava de fans fidels fins a la mort, oi?

The Wildhearts parint hit singles amb la mateixa facilitat que s'exculpen els corruptes a Espanya


A ulls de molt infeliç desagraït seré un romàntic i estaré passat de moda però jo crec que el músic ha de poder guanyar-se la vida amb el que fa, més que res perquè si no és així deixarà de fer música i nosaltres deixarem de ser capaços d'escoltar-la i gaudir-la, res massa complicat d'entendre. I és clar que he baixat i baixo música de la mateixa manera que fa 10 anys copiava CD i en fa 15 desvirgava cintes de crom, no sóc  multimilionari ni pretenc ser el paradigma de la integritat. No es tracta de demonitzar ni d'estigmatitzar ningú sinó d'intentar en la mesura del que cadascú li dicti la consciència i pugui de retornar una petita part a aquella banda o músic que tant plaer li ha proporcionat amb el seu treball.

Qui vulgui col·laborar amb en Ginger té temps fins el 29 de febrer i pot fer-ho aquí.


Gràcies per llegir.

5 comentaris:

  1. Jo també soc molt fan dels cors salvatges!!! Ginger en soltiari es una mica iregular...coses bones i coses infumables en la meva opinió...

    ResponElimina
  2. Ara t'escolto collons! Aquí un altre pledger que està esperant el triple CD i triple vinil. M'agrada molt aquesta nova manera de "fer negocis" directament amb l'artista que proposen Pledge Music o Kickstarter. Ja he aportat a projectes d'en Ginger, en Mike Farris i els Delta Saints.

    Sideburns.

    ResponElimina
  3. Manel!! Sí, la carrera en solitari d'en Ginger no manté el nivell de la seva banda però jo espero amb il·lusió el resultat d'aquest nou projecte. Al capdavall hi han col·laborat en CJ i altres membres dels Wildhearts.

    Roger!!! Collons, sí que vas fort, jo em conformaré amb el triple vinil. I sí, aquest sembla un camí vàlid per a què els músics puguin seguir vivint de la música.

    Salut i gràcies per comentar!!

    ResponElimina
  4. Nunca he sido un gran seguidor de los Wildhearts, les vi en el Azkena hace un montón de años y no sé si sería por el frío o que pero la actuación no me llamó demasiado la atención. ¿Por dónde empiezo, amigo Simu?

    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo empezaría con "Earth vs. The Wildhearts" (1993), pero discos como P.H.U.Q. (1995), "The Wildhearts Must Be Destroyed" (2003), "Riff After Riff" (2004) o "The Wildhearts" (2007) son igualmente espectaculares y uno u otro te puede gustar tanto o más que "Earth vs."

      Prueba y me dices. Gracias por comentar!

      Elimina