dilluns, de març 26, 2012

Discs a escoltar aquest 2012

Espero amb delit alguns llençaments discogràfics que es produiran durant aquest proper 2012. Entre els que ja han sortit (que espero poder comentar en alguna futura entrada) i els que vindran estic convençut que 2012 tornarà a deixar grans discs per escoltar en el futur. Començaré primer amb els que ja tenen data de sortida durant aquests propers tres mesos.

High On Fire - De Vermis Mysteriis - 03/04/12


Com comentava a l'entrada anterior Matt Pike i els seus ja tenen preparada la continuació del brutal Snakes For The Divine (2010). Podeu escoltar Fertile Green, primer avançament del disc, aquí, on comprovareu com High On Fire continuen pitjant fort el pedal de l'accelerador. Jo ja tinc demanada la meva còpia en vinil. A la venda el 3 d'abril.


The Soundtrack Of Our Lives - Throw It To The Universe - 18/04/12


Els suecs s'han pres amb la seva calma habitual la gestació de la continuació de Communion (2009), disc que vaig trigar a apreciar en la seva justa mesura. Em va passar el mateix amb Origin, Vol.1 (2005) que també em va acabar agradant molt i ara sembla que es repetirà la història amb Throw It To The Universe: el primer single, What's Your Story, disponible a iTunes,  i la respectiva cara B, You Better Run, m'estan agradant més progressivament a mesura que les vaig escoltant.


Rufus Wainwright - Out Of The Game - 23/04/12


Després de la foscor i austeritat que envoltava All Days Are Nights: Songs For Lulu (2010), disc nascut de la tristor provocada per la recent mort de la seva mare, Rufus Wainwright retorna amb la seva obra més pop, segons ha declarat, paraules que jo certifico a jutjar pel seu primer single, Out Of The Game, disponible per escoltar online a la seva web. Celebro el retorn de Rufus a la llum i espero poder tornar a gaudir del seu directe aviat.




The Cult - Choice Of Weapon - 22/05/12





No sóc massa fan de Born Into This (2007), essent potser el disc de The Cult que menys m'ha agradat fins el dia d'avui. El disc sonava a The Cult (amb aquella veu...) però faltaven riffs, faltaven solos... Amb Choice Of Weapon han tornat a comptar amb Bob Rock a la producció i recuperen antigues i anyorades sonoritats: les dues cançons que ja han avançat, Lucifer (veure vídeo més amunt) i For The Animals sonen de meravella.



Neil Young & Crazy Horse - Americana - 05/06/12




Una de les figures més grans (i més actives encara avui dia) de la música, Neil Young, torna a formar equip amb la banda junt amb la que va parir una quantitat desmesurada de clàssics des que els seus camins es van juntar allà a finals dels anys 60, Crazy Horse. Des del 2003 amb Greendale que no col·laboraven, massa temps. En aquesta ocasió no ens obsequiaran amb material original sinó amb versions de cançons tradicionals americanes com Oh Sussanna, sí, aquella que cantàvem quan encara anàvem al cole, o Wayfarin' Stranger, una cançó que des que la cantava de petit a l'església del poble que em té atrapat.




The Chris Robinson Brotherhood - Big Moon Ritual & The Magic Door - 05/06/2012



El mateix dia que el mestre Young, el gran dels germans Robinson edita el seu nou disc fora dels Black Crowes. Sembla que serà un àlbum doble però encara no sé si s'editarà tot el mateix dia o per separat. Per internet circulen molts concerts de la banda on es pot comprovar que el so d'aquesta nova aventura d'en Chris segueix molt més els paràmetres musicals dels Black Crowes que no pas el seu germà Rich en el seu  Through A Crooked Sun (2011). Entre els músics que acompanyen a Chris a la seva germandat hi trobem a Adam MacDougall, que ja s'encarregava dels teclats a la darrera etapa dels Crowes i Neal Casal, interessant fixatge d'un músic que sempre ha merescut més sort de la que ha tingut. Després de les impactants declaracions de Rich Robinson al Popu del mes passat o l'altre on dubtava d'una futura reunió del Crowes potser ens haurem d'anar acostumant a seguir als germans Robinson per separat encara que en el fons tothom sabem que més tard o més d'hora, els Black Crowes tornaran.


No està gens malament el què ens espera aquets propers tres mesos.Per més endavant...

Baroness. Després del impacte que m'han causat Red Album (2007) i Blue Record (2009) tinc moltes ganes d'escoltar què està preparant la banda més interessant i trencadora del panorama metàl·lic actual. Encara no hi ha ni data de sortida ni nom però sí se que ja hi estan treballant i que presumiblement veurà la llum aquest 2012. Fa uns anys vaig dir que el futur del metall pertanyia a Mastodon i no em vaig equivocar de massa. Ara realment crec que Baroness encarnen el futur del metall.

I per acabar dues bandes de les que tinc ganes d'escoltar material nou. Per una banda Alice In Chains, Treuran nou disc aquest 2012? Seran capaços d'igualar aquell magnífic Black Gives Way To Blue (2009)? 
Per altra banda tinc molta curiositat per saber què faran Soundgarden. Podran Chris Cornell i companyia tornar a oferir el nivell de Down On The Upside (1996)?



9 comentaris:

  1. The Cult, Young y el hermanito Robinson son los álbumes que seguiré muy de cerca. Este trío no puede fallar. La cosecha del 2012 promete...

    Saludos.

    ResponElimina
  2. También tenemos el nuevo de Minsitry atronando ya por ahí! El de High on Fire tengo unas ganas de echarle el diente que no es normal. El de TSOOL también tengo muchas ganas y acabaré haciendo una preorder en su web. Y lo que nos queda por delante!

    Saludos

    ResponElimina
  3. Neil Young y Chris son els que més gracia hem fan....Salut!

    ResponElimina
  4. Dels que cites el de The Cult és el que més gana li tinc. Sóc molt fan d'ells.

    Salutacions!!

    ResponElimina
  5. Amb ganes de tastar lo nou d'en Neil amb els cavalls locos!!! I tambè amb The Cult!

    Salut!

    ResponElimina
  6. Bé,jo crec que d´aquí s´aprofita tot!!
    Si en descarto algún será el d´en Rufus,que no em diu gire res...
    Salutacion eh!!

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies a tots per comentar! Com diu Rockland, la collita d'aquest any promet!

    Muchas gracias a todos por comentar. como comenta Rockland, la cosecha de este año promete!

    ResponElimina
  8. Aquest any hi han uns quants discos molt esperats, als que tu dius suma-li Springsteen, Van Halen, Howlin' Rain...
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sí, fa pinta que serà un gran any. El de Howlin' Rain és boníssim, així com el de Dr. Dog o el de US Rails. A veure si faig una entrada amb els que ja han sortit...

      Salut!

      Elimina