dissabte, de juny 29, 2013

Azkena 2013 - Day one

Ahir va començar l'Azkena 2013 i avui s'acaba. Les retallades s'han deixat notar de manera bèstia: un escenari menys, un dia menys, cap carpa, no hi ha moneda del festival, polsera de paper...

Vam arribar just a temps per The Sword. Els hi tenia moltes ganes i no em van decebre en absolut. La veu no sonava massa bé però tampoc és l'element més important de la seva música, perquè el que va havia de sonar com un tro, les guitarres, no va fallar. Quins riffs, quins canvis de ritme... Sota la mirada dels Black Crowes (que van seguir el concert des d'un cantó de l'escenari) els d'Austin van donar una lliçó de metall clàssic.

Els Mclan molt decebedors, no van tocar la del esquimal ni la Carolina (LOL).

Alberta Cross ho van fer prou bé, millor del que esperava tenint en compte que el segon disc no m'agrada ni de bon tros com el primer. Van posar-hi ganes i intensitat.

Què puc dir dels Black Crowes que no hagi dit ja? Els que seguiu aquest blog sabeu de la meva devoció per la banda dels germans Robinson. Van fer un concert perfecte, rock n roll en estat pur, amb un setlist espectacular amb temps per rockejar, per fer jams i per tocar baladetes. Aquí us penjo el set:

@xarrupampolles:
Twice as hard
Sting me
Hotel illness
Good morning Captain
Good Friday
Feelin' Alright
By your Side
Non Fiction
Jam
Ballad in Urgency
She talks to Angels
Soul signin
Thorn in my pride
Jealous again
Remedy
...
Hard to Handle - Hush - Hard to Handle

És un plaer enorme veure com es mou en Chris Robinson per l'escenari, com Steve Gorman amb una sola timbala es menja al 99% dels bateries actuals, com ha encaixat Jackie Green... El millor concert
de rock que es pot veure avui en dia.

De Smashing Pumpkins no tinc ganes d'escriure així que us enganxaré alguns tuits que vaig fer ahir durant el concert i ja us fareu una idea del què em van semblar:


@xarrupampolles: Als Smashing que els donguin pel Pumpkin HAHAHA #humonguer
@xarrupampolles: El Billy Corgan s'ha deixat grenyes
@xarrupampolles: Smashing Pumpshit
@xarrupampolles: Billy Corgan és un observer #fringe
@xarrupampolles: El Billy Corgan està gordo. I calb. I vell.

The Sheepdogs van recuperar el nivell, sortosament. Southern Rock des de Canadà ben fet a collons, amb un cantant amb un raig de veu espectacular, unes cançons amb ganxo... La llàstima és que va ser molt curt.

Van tancar el dia Horisont. Toquen una mena de heavy metal clàssic que beu de DIO, Maiden & co. Els músics molt bons, la veu potser un xic massa estrident.

Fins aquí. Demà més.

1 comentari: