dijous, de gener 28, 2010

Tom Petty & The Heartbreakers - The Live Anthology (2009)

Ahir va caure a les meves mans l'edició col·leccionista de The Live Anthology de Tom Petty & The Heartbreakers cortesia de ses Majestats els Reis d'Orient. L'havien extraviat a mig camí i van haver de tornar sobre les seves passes per recuperar-la i tornar-me-la a dur. Ja ho diu la meva mare, qui no té memòria ha de tenir cames. Què puc dir... és una MERAVELLA. La presentació, el llibre, els pòsters, el vinil, les enganxines, la llibreta... la música!!!



La carrera d'aquest home és una de les més sòlides de la història no només del rock sinó de la música en general i ara mateix em sento com un inútil davant el teclat intentant buscar adjectius per descriure-la. Seixanta-dos cançons en cinc CD donen per molt i encara que cadascú té les seves cançons preferides segur que us en encerta unes quantes: Even The Losers, Refugee, Crawling Back To You, I Need To Know, The Waiting, Wildflowers, Free Fallin', Jammin' Me... continuo? Com es pot deduir del nom del disc les cançons han estat enregistrades en directe al llarg de la història de la banda, del 1978 al 2007, i de la geografia, sobretot, nordamericana. L'ordre seguit és el que a en Tom i companyia els ha semblat més adequat sense tenir en compte dates de concerts ni d'edició de les cançons. És com si haguessin fet un setlist de sis hores a partir de tot el material que tenien entre mans. Els DVD encara no els he vist però també fan molt bona pinta, un reportatge sobre la gravació de Wildflowers i un concert del 31 de desembre de l'any 1978.

Ara només resta poder gaudir d'en Tom i els Heartbreakers en directe. Vam jurar amb un amic que la propera vegada que sortís de gira, ell i jo hi seríem, sense importar el lloc. Que hem d'agafar un avió Alguaire-Wisconsin? Doncs l'agafem. Que fa un concert especial per les tropes americanes a l'Afganistan? Doncs ens allistem a la Marina. Hi ha rumors de gira europea per al 2010 així que potser el moment de veure al darrer dels meus ídols musicals que encara no he vist s'atansa. Serà el moment que les paraules del mateix Tom es facin realitat: Even the losers... get lucky sometimes.

4 comentaris:

  1. Jo també estic esperant que Mr. Postman truqui a la meva porta. Que no trigui massa!!!!!!

    ResponElimina
  2. Ostras!! Postman, el Mensajero del futuro!! No l'he vist però un dia que casualment la vaig veure començar per televisió i vaig veure el seu nom als crèdits vaig al·lucinar!! Supera en Postman Pat o no?

    ResponElimina
  3. Buen gusto, si señor!!! Y bienvenido a la blogosfera. Esta box-set es para caerse de culo y no levantarse más. Buff...tremendo!! Y si encima se acerca por estos lares ya ni te cuento.

    Saludos.

    ResponElimina
  4. Gracias por el comentario y encantado de tenerte por aquí. Petty tiene que caer sí o sí.

    Saludos,

    ResponElimina