dimecres, de març 24, 2010

Torna el vinil!!!

Sí, amic compacte, qui t'ho havia de dir. Ni la teva brillantor, ni la teva súper velocitat de gir, ni la teva major capacitat, ni la teva mida reduïda, ni tots els uns i zeros del món t'han servit per imposar-te al suport musical que havies de substituir, el vinil!!!! La batalla que creies guanyada ha fet un gir inesperat i tot i que la teva mort comercial definitiva no és propera sí es segura, havent de passar a més els teus últims dies humiliat veient com ets retirat poc a poc dels prestatges d'arreu del món com a càstig pel teu fracàs. Cap suport és etern i el destí no és exempt d'ironia: el naixement del teu propi fill ha provocat el renaixement del  teu primer competidor. Situacions desesperades requereixen mesures desesperades i de cop i volta et fas acompanyar de devedés, digipacks i temes extra per dissimular la teva soledat, per retrassar la teva derrota, no hi tens res a fer. La majoria d'aquells que et van dur on vas ser t'han girat l'esquena, no volen pagar per tu, et troben incòmode, no els hi caps al mòbil, maleït siguis!!!! No et desesperis del tot però, et continuarem acollint a les nostres llars, no et farem fora ara tot d'una, tot i que comprenc la teva desolació quan recordes el trist final del teu cosí, el vhs. Ara bé, tampoc esperis que et ressucitem, el vinil ens omple de satisfacció. Les seves incomoditats esdevenen tics del passat que no podem sinó enyorar i tornar a gaudir. En un món on tot passa tan de pressa, el ritual que suposa agafar la carpeta, treure'n el vinil de la funda, desar-lo damunt el plat, agafar l'agulla curosament i deixar-la caure lentament sobre el disc per a que en recorri els solcs a una velocitat permesa suposa un alleujament i una benedicció alhora.


Spin, spin... spin the black circle
Spin, spin... spin the black, spin the black!!!

10 comentaris:

  1. Ja tinc a casa un nou vinil, en aquest cas el darrer d'en Cash. Portada horrible, però disc necessari per anar fent via en aquest camí del Rock.

    ResponElimina
  2. Sempre he seguit comprant vinil. Des de fa uns anys ja hi ha un augment continuat de les ventes en vinil, moltes bandas editan els seus treball també en aquest format...fantàstic!

    ResponElimina
  3. No hi ha res que la Madonna no pugui posar de moda. Prepareuvos per recuperar els vostres cassetes.

    ResponElimina
  4. R.I.P Cd's!
    Xavi a casa encara en tinc uns que li estan sortint algunes nòvies, eh? ja!ja!

    ResponElimina
  5. Domènec, on has pillat el darrer d'en Cash?

    Manel, el retorn del vinil és símptoma que la gent que estimem la música seguim al peu del canó.

    Mathieu, Madonna ha posat de moda el vinil? És aixó el que suggereixes?

    Dani!!! Pobre de tu que te'ls treguis de sobre!! ;)

    ResponElimina
  6. A Revolver el cap de setmana passat.

    El vinil va a més, però ja parlarem quan m'enfronta a un altre canvi de pis... potser el faig coincidir amb Sant Joan!

    ResponElimina
  7. Jo tant bon punt arregli el reproductor de vinils de monpares ampliaré la meva col·lecció de vinils. Com tu dius, el ritual de posar el vinil cuidadosament sobre el plat i ficar l'agulla no té preu !!

    Spin the Black Circle!
    Salut!

    ResponElimina
  8. No home no! Només bromejava amb un reportatge en el que deien que tornaba el vinyl possant com exemple que la madonna i demés gentuza (pijos) en compra (bé, penós),(per això afegia la ironia dels cassetes). Que es una llàstima pq s'encareix el producte, però que es necessari pq el sistema perduri. Àdhuc quespero que el proper en desapareixer sigui l'i-tunes!

    ResponElimina
  9. Domènec, a mí m'acava d'arribar l'ain't no grave de l'amazon usa i tio, vaya fiasco! la carpeta és quasi plana! no hi ha llom! està mal empegada o jo que sé i a més, el vinil salta! hi ha alguna cançó que no es veu cap ratlla i salta! vaya merda! sortia a 13 dólars però tampoc és això! què tal el teu de revolver?

    Si ho llegeixes tu Xavi, comenta-li al Domènec.

    Gràcies!

    ResponElimina
  10. M'està començant a mosquejar els excessius preus dels vinils degut a l'augment de popularitat que comentàvem.

    Mori el vinil!! Que torni el CD!!! ;)

    ResponElimina