dimecres, d’abril 27, 2011

The Jayhawks - Live at the First Avenue

The Jayhawks han penjat en aquest enllaç un dels tres concerts que van fer l'any passat al First Avenue de Minneapolis (sala estretament lligada a la història de la banda), concretament el del 21 de juny. Si sou mínimament fans dels Jayhawks us recomano que us el baixeu i si no en sou també, descobrireu una de les millors bandes que ha donat la música nordamericana. Per aquells dies acabaven de reeditar el primer disc de la banda, anomenat senzillament The Jayhawks (1986), encara que popularment és conegut com The Bunkhouse Album, i per això introdueixen al setlist molt encertadament alguns temes d'aquell remot disc. El retorn de Mark Olson a la banda ha provocat lògicament canvis substancials al llistat de temes que interpreten en directe ja que Gary Louris mai es va plantejar interpretar dalt d'un escenari temes escrits per Olson. Igualment, la "nova" formació rarament (cau la preciosa Tampa To Tulsa, composició de Tim O' Reagan) toca cançons de Sound Of Lies (1997), Smile (2000) i Rainy Day Music (2003). Així, baixes tan sensibles com Trouble, Big Star, I'm Gonna Make You Love Me o Tailspin es veuen compensades per la inclusió de joies del passat com els esmentats temes del Bunkhouse, alguns altres de Blue Earth (1989) (els dos àlbums van ser principalment composats per Olson), Wichita o Miss Williams Guitar. El so del bootleg és molt bo i les interpretacions també, encara que a estones sembla que Olson vagi una mica a la seva bola. Un altre alicient de la gravació és poder escoltar al bateria original de la banda, Norm Rogers, interpretar un parell de temes amb els seus excompanys. Una bona llaminadura per fer temps per l'anunciat nou disc de la banda.




The Jayhawks al First Ave de Minneapolis el juny de l'any passat.

6 comentaris:

  1. Una golosina!!!!!! Vaig per ell de cap! Gracies!

    ResponElimina
  2. Ara mateix el baixo!!!!!!!
    Merci, company!!!!!!!

    Espero que facin temes en directe del "Bunkhouse Album" i no es quedi tot en aquests xous

    ResponElimina
  3. De res Manel, a disposar!

    Jordi, a mi també m'agraden molt tant el Bunkhouse com el Blue Earth, el gran oblidat.

    ResponElimina
  4. Mmmmm...¡fantástico!

    Y a la espera de su nueva entrega.

    Saludos.

    ResponElimina
  5. Gràcies Xavi, vaig a buscar el bolo. Per cert, l'altra dia em vaig pillar les reedicions en vinil 180mg de Tomorrow y hollywood... Magnífiques!

    ResponElimina
  6. Rockland, a ver si sale pronto, tengo unas ganas...

    Félix, les vaig tenir a les mans la setmana passada i finalment no me les vaig emportar. Però cauran, algun dia cauran... per cert Félix, m'ha agradat el teu darrer post sobre el Madrid, el sentit comú ha de prevaldre.

    Gràcies pels comentaris!

    ResponElimina